24 - uurs therapeutisch consult service
De serviceEen nieuwe service van SAVE A BACK Europe is een 24-uurservice voor werknemers met een acute blessure. Indien u als bedrijf een relatie heeft met SAVE A BACK Europe doordat u in het verleden gebruik heeft gemaakt van de diensten van SAVE A BACK dan kunt u gebruik maken van de gratis verwijs service van SAVE A BACK naar een dichtsbijzijnde gediplomeerde McKenzie therapeut. SAVE A BACK Europe garandeert u dan dat uw medewerker binnen 24 uur of, indien de blessure op vrijdag of in het weekend ontstaat, uiterlijk op maandag een eerste consult heeft bij één van de met ons samenwerkende therapeuten. Indien een blessure op vrijdag ontstaat zullen wij het uiterste pogen om de werknemer nog diezelfde dag bij de therapeut te krijgen.
Waarom deze service? Tijdens de activiteiten welke SAVE A BACK in uw bedrijf ontplooide heeft u gehoord dat wij mensen met rugklachten niet graag thuis zien zitten en indien mogelijk liefst de volgende dag weer, al dan niet aangepast, laten werken; “van thuis op de bank werden ze immers ook niet veel beter”. Daarnaast is het genezingsproces gebaat bij een snelle diagnose en een goede therapeutische begeleiding. Vaak zien wij patiënten pas nadat ze al weken thuis zijn en niet van hun klachten afkomen. Niet elke huisarts ziet altijd de ernst van de klacht en is niet steeds overtuigd van de mogelijkheden welke goede fysiotherapeutische interventie kan bieden. Zoals u mogelijk weet zijn wij voorstander van de McKenzie therapie welke zich richt op “doe het zelf therapie” ofwel therapeut- en artsonafhankelijkheid alsmede op recidief preventie door goede voorlichting en instructie. Preventie en recidief preventie blijven natuurlijk met name voorbehouden aan het groepsgewijze instructie programma SAVE A BACK.
Wat zijn de kosten? Indien u een relatie onderhoudt met SAVE A BACK zijn de kosten voor bemiddeling nihil. Indien u deze relatie niet heeft zijn de jaarlijkse bemiddelingskosten €.1,75 per medewerker per jaar met een minimum van €.100,00 per bedrijf per jaar. U gaat deze service steeds aan voor de periode van 1 jaar.